Stor guide om cykelhjelme

Stor guide om cykelhjelme

Cykelhjelmen er yderst vigtig, når du bevæger dig ud på vejene på din cykel.

Vi har lavet en guide der redegøre for, hvorfor det er vigtigt at bruge cykelhjelm, samt hvordan du vælger den perfekte cykelhjelm netop til dig.

Yderligere vil vi komme ind på den nyeste teknologi indenfor cykelhjelme, der har til hensigt at øge sikkerheden når du cykler.

Til sidst har vi lavet en mini guide, til hvordan du indstiller din cykelhjelm, så den sidder behageligt og beskytter dit hoved, hvis uheldet skulle være ude.  

Hvorfor har jeg brug for en cykelhjelm?

Uanset om du er på vej i skole, på arbejde eller blot ude for at cykle en tur på landevejen, så bør du altid havde en cykelhjelm på hovedet.

En cykelhjelms fornemmeste opgave er at beskytte cykelrytterens hoved i tilfælde af kollision eller styrt.

Der er lavet en undersøgelse der slår fast, at cykelhjelme nedbringer risikoen for at få en moderat eller svær hjerneskade, ved cykeluheld med helt op til 88 procent og giver 25% færre dødsfald ifølge Ugeskriftet*.

Så der er god grund til at bruge cykelhjelm, selvom det ikke er et lovpligtigt krav i Danmark.

Heldigvis er der flere og flere, der bruger cykelhjelm når de skal ud at cykle, også voksne er blevet bedre til at bruge en cykelhjelm.

Hvordan vælger jeg den perfekte cykelhjelm?

Den perfekte cykelhjelm til dig afhænger i stor stil af din kørestil og præferencer til en cykelhjelm.

Dit budget bestemmer også i høj grad, hvilke cykelhjelm du skal vælge, når du er på udkig efter en ny cykelhjelm.

Der findes helt grundlæggende tre typer af cykelhjelme, hvilke er cykelhjelme til sport, hverdagsbrug og til børn.

Du kan nemt få en billig cykelhjelm, der kan beskytte dit hoved, hvis uheldet skulle være ude, og hvor sikkerheden er lige så god som på en dyr hjelm.

Men er du på udkig efter en hjelm i en højere prisklasse, så får du typisk en hjelm der er udstyret med mere ventilation, bedre pasform og masser af fede features.

Der findes et stor udvalg af forskellige typer cykelhjelme i mange forskellige priskategorier, så der er gode muligheder for, at du finde en cykelhjelm der passer netop til dit behov og budget.

Teknologier der forbedre sikkerheden

Der bliver hele tiden udviklet nye teknologier ,der har til formål, at forbedre sikkerheden for cykelryttere.

De to mest kendte teknologier lige nu, er MIPS og ANGi.

MIPS – Reducere chancen for hjerneskade

Er du på udkig efter en ny cykelhjelm, så har du med garanti stødt på forkortelsen MIPS, der står for Multi-directional Impact System.

Dette system er opfundet af en svensker, og er en sikkerhedsanordning, der har til formål at beskytte cykelrytteren mod hjerneskader ved kollision eller styrt.

En cykelhjelm med MIPS består af to dele, hvilke er hhv. en indre skal og en ydre skal.

Den yder skal, er magen til den vi kender fra den klassiske cykelhjelm, som har til formål at beskytte mod direkte slag.

Den indre skal, har til formål, absorbere kraftig rystelser eller rotationer ved styrt i selve hjelmen.

Denne MIPS-sikkerhedsanordning beskytter din hjerne langt bedre end en traditionel cykelhjelm, og reducere chancen for hjerneskade i forbindelse med ulykke.

Video af hvordan MIPS fungere.

ANGi – Kalder efter hjælp hvis du styrter

ANGi teknolgien er udviklet af mærket Specialized, og har til formål at opfange de kraftpåvirkninger, en cykelrytteren vil opleve ved et styrt.

Hvis ANGi-sensoren opfanger et styrt, så vil ANGi-sensoren starte en nedtælling på 60 sekunder. Hvis cykelrytteren ikke slår alarmen fra, indenfor dette tidsrum så sender ANGi en SMS, til den kontaktperson rytteren har valgt.

I denne SMS vil ANGi, give besked om rytteren er styrtet samt rytterens lokation ved brug af GPS koordinater.

Hvis cykelrytteren ikke er kommet til skade ved styrt, så kan alarmen nemt deaktiveres, og cykelrytteren kan forsætte cykelturen.

Hvis du cykler et sted, hvor der ingen signal er tilstedet, så kan du angive din estimeret køretid, og hvis du overskrider denne køretid, så sender ANGi, en SMS til din kontaktperson med din sidste kendte lokation.

Denne smarte teknologi er på nuværende tidspunkt kun forbeholdt cykelhjelme fra Specialized. Find en Specialized cykelhjelm her, som er kompatibel med ANGi-sensoren.

Video af hvordan ANGi fungere.

Sådan sætter du din cykelhjelm korrekt

Det er utrolig vigtigt for din sikkerhed, at din cykelhjelme sidder korrekt. Hvis den ikke sidder korrekt, så går det udover sikkerheden, og i værste tilfælde kan cykelhjelme falder af ved kollision eller styrt.

1. Placer din cykelhjelm på hovedet

Start med at placer cykelhjelmen på hovedet, her er det vigtigt at hjelmen dækker panden, så hvis du skulle være ude for en kollision eller styrt, så beskytter hjelmen også panden. En tommelfingerregel er, at der skal være cirka to fingre mellem dine øjenbryn og cykelhjelmen.

2. Juster nakkespændet og stropperne på din cykelhjelm

Når cykelhjelmen er placeret korrekt, så skal du justere nakkespændet og stropperne der skal rundt om hagen, så din cykelhjelmen sidder fast, og ikke kan rutsje rundt. Juster stropperne så hjelmen sidder både komfortabelt og sikkert under cykelturen.

3. Til sidst skal du bare spænde hagespændet

Når stropperne er justeret, så er der blot tilbage at spænde hagespændet, og du er nu klar til en god cykeltur, hvor sikkerheden er i top.

Reference i indlæg:
* http://ugeskriftet.dk/videnskab/cykelhjelm-forebygger-hjerneskade

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart