Spabad kan forbedre restitutionen efter hård træning

Denne artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiden der linkes til

Spabad kan forbedre restitutionen efter hård træning

Har du været igennem nogle hårde træningspas, og er din krop helt kørt ned, så kan en tur i spabad forbedre din restitution, så din krop hurtigere bliver klar til et nyt træningspas. Et spabad med den rette temperatur har nemlig en gavnlig effekt på restitutionen, er der forskning der har påvist. Så har du overtrænet eller ømme muskler, så kan et spabad være en god ide. Der er dog nogle små ting, du skal gøre for at få den gavnlige effekt.

Vandtemperaturen skal være den rette for at få en effekt

Vandtemperaturen er helt essentiel for at få den gavnlige effekt fra et spabad. For at få en effekt skal vandtemperaturen over kropstemperaturen, som er på omkring de 37 grader. Så vandet i spabadet skal altså havde en temperatur på minimum 37 grader og helst gerne over denne temperatur. Det er videnskabeligt bevist, at kroppens muskler bliver mere afslappet af et spabad med en vandtemperatur over 37 grader.

Massage giver en afslappende effekt

Et spabad er udstyret med små vanddyser forskellige steder i spabadet, hvilke har til formål at give dig en afslappende massage. Massage har en afslappende effekt på dine muskler, og er med til at give bedre restitution og øget velvære. Vandstrålerne i spabadet er som regel kraftige og koncentreret, og du kan med fordel placere dig i spabadet, så strålerne rammer dine ømme muskler.

Der er en række fordele ved spabad

  • Forebygning af hjertekarsygdomme – En tur i spabad giver et bedre blodomløb, hvilke kan være med til, at forebygger hjertekarsygdomme, og forbedre hjerte-kar funktionerne.
  • Hjælper på stress – En afslappende tur i spabad kan lette eller forebygge stress.
  • Øget blodcirkulation – Et spabad med en temperatur over 37 grader øger blodcirkulationen og mindske muskelømhed, derudover har massagen i spabadet også positiv effekt på blodcirkulationen.
  • Lindre smerterne ved gigt – Et varmt bad kan lindre smerte,r der er forbundet med gigt, og det giver dermed også mulighed for at udføre nogle øvelser i vandet, der er gavnlig for folk med gigt.
  • Nedsætter blodsukker for personer med diabetes type 2 – Det er videnskabelig bevist, at spabad kan nedsætte blodsukkeret ved personer med diabetes type 2.

Der er en række gode fordele ved at tage et spabad, men det er desværre ikke alle der har mulighed for at gøre det der hjemme. Men der findes heldigvis mange andre muligheder for at komme i spa og få de gavnlige effekter. Det er bl.a. blevet meget populært at tage på spaophold i Jylland, hvor du kan komme helt ned i gear og bare nyde tilstedeværelsen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart