Guide til valg af den rigtige cykelholder til din bil

Guide til valg af den rigtige cykelholder til din bil

Der findes en del forskellige cykelholdere, og det kan være en jungle at finde den rette cykelholder til netop dit behov.

Der findes mange tre forskellige typer af cykelholdere, og du kan med stor sandsynlighed finde en der passer til din bil.

Der findes cykelholdere, der kan monteres på anhængertrækket, taget eller bagklappen.

Cykelholdere kan også fås i forskellige pris niveauer, hvilke vil sige du sagtens, kan få en billig cykelholder til et par hundrede kroner, men du kan også få cykelholdere, der koster flere tusind kroner.

I denne artikel vil vi hjælpe dig med at finde rundt i de forskelige typer af cykelholdere, samt hvilke fordele og ulemper hver type har.  

Cykelholder til anhængertræk

En cykelholder til anhængertrækket er uden sammenligning den mest populære cykelholder type, hvilke også betyder, at det er den cykelholder vi oftest ser i trafikken.

En fordel med en cykelholder til anhængertrækket er at den er hurtig at montere og afmontere, og det foregår i en lav højde.

Yderligere er denne cykelholder også strategisk godt placeret bag bilen, hvilke reducere vindmodstanden, hvilke giver bedre brændstoføkonomi, i forhold til en cykelholder til taget.

Den største ulempe ved denne cykelholder type er, at den sætter krav til at din bil, er udstyret med et anhængertræk.

Derudover blokere de fleste cykelholder til anhængertrækket også adgangen til bagagerummet.

Der findes dog nogle cykelholdere til anhængertrækket, der er udstyret med nogle smarte løsninger, så du stadig kan tilgå bagagerummet.

Guide til valg af den rigtige cykelholder til din bil 1

Cykelholder til tag

Der findes også en løsning, der skal monteres på bilens tag, og har flere anvendelses muligheder end blot at transportere cykler, den kan også bruges til f.eks. snowboards, ski, kajak eller bagage.

En fordel ved denne type af cykelholder er at chaufføren har fuld udsyn i bagruden, og anhængertrækket er frit, og kan evt. bruges til en trailer eller campingvogn.

En ulempe ved denne cykelholder er, at chaufføren konstant skal være opmærksom på lavt hængende vejskilte og frihøjde i f.eks. parkeringskældre.

Guide til valg af den rigtige cykelholder til din bil 2

Cykelholder til bagklap

En cykelholder til bagklap er et nyere koncept, og er en redning til de biler, der ikke er udstyret med anhængertræk, eller har mulighed for at montere en cykelholder på taget, hvilke også er denne types største fordel.

En cykelholder til bagklappen har de samme fordele som en cykelholder til anhængertrækket, hvilke er montering og afmontering i en lav højde, og på grund af cykelholderens placering bag bilen, stiger brændstofforbruget hellere ikke voldsomt.

Den største ulempe ved en cykelholder til bagklappen, er at de er en del dyrere end de to andre cykelholdere typer, og så tager den lidt længere tid at montere end en normal cykelholder til anhængertrækket.

Guide til valg af den rigtige cykelholder til din bil

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med koldekontanter.dk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart