Gode råd til køb af brugt cykel

Gode råd til køb af brugt cykel

Der er en del penge at spare ved at købe en brugt cykel på enten DBA.dk, guloggratis.dk, facebook.dk mv. Men det kan hurtig blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har gjort dit forarbejdet.

Her er tre gode råd, som hjælper dig med at få en god og billig brugt cykel, samt hjælper dig med at styre udenom de største faldgruber, når du handler brugt.

Sælger skal havde kvittering på cykel

Selvom du bør tro på det bedste i folk, så skal du stadig tage nogle forholdsregler. Det er ikke unægtelig, at sælger kan havde stjålet cyklen.

For at minimere risikoen for, at købe en brugt cykel der er stjålet, kan du bede om en kvittering på cyklen. På kvitteringen står der altid stelnummer, og hvis køber har en kvittering på cyklen, så er risikoen for den er stjålet minimal.

Desværre er der mange sælgere, der ikke har en kvittering på deres cykel, fordi de har smidt den ud eller ikke kan finde den – Det betyder dog ikke, at cyklen er stjålet.

Hvis sælger ikke har kvittering på cyklen, så kan du prøve at ringe til politiet eller bruge politiets egen app, hvor du kan slå stelnummeret op i deres database, og se om den skulle være meldt savnet.

Skulle stelnummeret være utydeligt eller være ridset ud, så bør du holde dig fra cyklen, fordi risikoen for den er stjålet er stor.

Tjek cyklens stand før du køber den

Det er vigtigt, at tjekke cyklens stand før du køber den, og der er specielt to ting, du bør tjekke før du tager den med hjem. Du bør selvfølgelig tjekke cyklens generelle stand, men krankboksen, hjul og dæk er nogle af de dyreste ting at få skiftet, så dem bør du havde særlig fokus på.  

Det første du bør tjekke er krankboksen, fordi reparation af krankboksen er den dyreste. Krankboksen er der, hvor pedalerne sidder fast, og du kan tjekke standen ved at holde fast i stellet, imens du tager fat i pedalerne, og bevæger dem frem og tilbage. Lejerne i krankboksen er fine, hvis der ikke er noget slør og den ikke knaser når du drejer pedalerne rundt.

Tjek derefter hjul og dæk hvilke du gør nemmest ved at vende cyklen med sadel og styr ned mod jorden. Drej derefter hjulet rundt for at se om det køre fint rundt uden at bremse, husk også at tjekke om alle eger er tilstede på hjulet og om de evt. skulle være løse. Tjek også om dækmønstreret i dækkene er slidt eller ej.

Billig fragt af cykel

Der kan være nogle gode brugte cykler på nettet, og nogle gange befinder cyklen sig desværre en del kilometer væk fra dig.

Men heldigvis findes der flere vognmænd, der tilbyder billig fragt af cykel, så denne gode handel ikke bliver spoleret af en dyr fragtomkostning.

Når du bestiller fragt af cykel, så henter vognmanden cyklen på købers adresse, og fragter den derefter hjem til dig.

Hvis du køber en cykel ubeset, er det vigtigt at huske, at du løber en risiko for, at cyklen ikke er i den stand, du er lovet og set på billeder.

Derudover skal du også huske, at betale sælger inden fragtmanden kommer, det kan nemt gøres med en bankoverførsel eller mobilepay.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart