Montering af anhængertræk

Montering af anhængertræk

Har du en bil uden anhængertræk, så er der heldigvis råd for dette, du kan nemlig oftest få det eftermonteret et anhængertræk enten ved at gøre det selv eller ved at få en automekaniker til det. Der er stor pris forskel på montering af anhængertræk alt afhængig af, hvilke bil det skal monteres på. Montering af anhængertræk på VW Passat er generelt en billig model at montere anhængertræk på, hvor derimod montering af et anhængertræk på en Ford Mondeo kan være en del dyrere. De fleste danskere har brug for et anhængertræk til at trække campingvogn, cykelholder, hestetrailer eller bare en almindelig trailer. Montering af et anhængertræk er en forholdsvis nem opgave for en automekaniker, og kan typisk gøres på et par timer. Nogle modeller er dog en del svære at montere anhængertræk på, da der skal laves nye ledninger, samt software skal opdateres og anhængertrækket skal måske svejses på.

Hvad koster det at montere anhængertræk?

Hvad koster det at få monteret et anhængertræk, kommer helt an på hvilke bil det skal monteres på, og hvor nem/svær bilen er at montere et anhængertræk på. En gennemsnitpris ifølge den anerkendte virksomhed Autobutler er på 4.858 kr. Men prisen kan variere en del fra autoværksted til autoværksted. Hvis du selv kan montere et anhængertræk er prisen en del billigere, da du spare arbejdsløn til en automekaniker.

Hvad er reglerne for montering af anhængertræk

Hvis bilen der skal monteres et anhængertræk på er mere end 8 år gammel, så skal bilen til et nyt bilsyn, uanset om det er dig selv der har monteret anhængertrækket eller et autoriseret autoværksted. Men hvis bilen er under 8 år gammel, så er det muligt at få monteret et anhængertræk uden at bilen skal synes. Der dog nogle få krav der skal være opfyldt:

  • Montering af anhængertrækket skal være udført af et autoriseret værksted.
  • Autoværkstedet skal udfylde SKAT’s blanket nr. 21.053 så der bliver registreret en ”synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
  • Der skal være et øje monteret, så en wire kan monteres på bilens anhængertræk.

Hvis du ønsker at få monteret et aftagelig anhængertræk, så er det lovpligtigt, at du skal havde godkendt anhængertrækket til et bilsyn uanset om du selv montere det eller det er et autoriseret autoværksted.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart