Guide til at finde den bedste motionscykel til prisen

Guide til at finde den bedste motionscykel til prisen

Betalt indhold

Hvis du skal købe en motionscykel, er der flere faktorer, der skal være i fokus. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med omhu. Tager du dig ikke god tid til at vælge din motionscykel, risikerer du at træffe et helt forkert valg.

Er det første gang, du skal købe en motionscykel, kan det selvfølgelig virke besværligt. Hvis du også oplever dette, er du heldigvis havnet det rette sted. Herunder kan du blive klogere på de vigtigste faktorer at fokusere på i forbindelse med købet af en motionscykel.

1. Svingmasse

Svingmassen har stor indflydelse på, om du får en motionscykel med et jævnt tråd. Jo tungere et svinghjul, desto bedre moment og mere jævnt tråd. Derfor anbefales det at finde en motionscykel med et stort svinghjul, da det sikrer, at du får et mere flydende tråd.

Desuden er der større moment i en større svingmasse på grund af den højere vægt. Du kan finde flere modeller med et svinghjul, der vejer 6-7 kg. Disse er gode til ældre mennesker, genoptræning m.v., men til hård træning er det nødvendigt med et tungere svinghjul.

2. Modstand

Det er ikke alle motionscykler, der kan yde belastning på samme måde. Derfor er det helt afgjort også en af de faktorer, der skal være i fokus. Som udgangspunkt er der tre følgende modstandstyper at vælge mellem:

  1. Manuelt (justeres via håndtag)
  2. Elektromagnetisk i watt (computeren regulerer modstanden efter producerede watt)
  3. Computerstyret (magnetisk bremse, der justeres via computer)

Der er fordele og ulemper forbundet med alle tre typer modstand. Derfor er der ikke én af dem, der er den rette for alle. Det betyder, at dit fokus skal være at vælge den modstandstype, der harmonerer bedst med dine behov.

3. Computerens funktioner

Tager du et kig på en hvilken som helst motionscykel test, vil du se, at de fleste modeller er udstyret med en computer. Disse computere adskiller sig dog fra hinanden på op til flere punkter.

Derfor er det selvsagt også nødvendigt at finde ud af, hvad du stiller af krav til denne. Ønsker du eksempelvis at kunne gemme træningsdata og synkronisere dette med en applikation på din smartphone via Bluetooth?

I denne forbindelse er det også vigtigt at overveje, om du vil have en computer, der byder på få eller mange træningsprogrammer. De fleste modeller bliver leveret med et vist antal programmer, men der er stor forskel på antallet.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart