Sportsmassage – din vej væk fra ømme muskler!

Sportsmassage – din vej væk fra ømme muskler!

Har du prøvet det før, hvor du efter en lang cykeltur er øm i lårene og læggene om aften? Så er du langt fra den eneste! Afhængigt af hvor mange kilometer du cykler, og i hvor god form du er i, så er det meget normalt, at musklerne i benene er godt trætte om aften. Normalt går det over den næste dag, men i nogle tilfælde bliver ømheden ved. Det er i sådanne tilfælde, at sportsmassage kan være en rigtig god idé for dig.

Fokus på restitution

Det er vigtigt, at kroppen heler sig og får gjort klar til den næste cykeltur med en god restitution. Når kroppen skal restituere efter en god cykeltur, kan det ske på mange måder. En af disse måder er sportsmassage, hvor musklerne bliver arbejdet godt igennem af en uddannet sportsmassør. Ved sportsmassage vil behandleren finde de helt rigtige (og meget ømme!) punkter på musklerne, hvor det føles rigtig spændt. Ved at massere disse områder godt igennem, er der mulighed for at musklerne kan føles mindre anspændte. Hvorfor dette sker, er der fortsat tvivl om, men et godt bud er, at det kan nedsætte nervesystemets følsomhed (som ofte er øget efter hård træning).

Det er her vigtigt at sige, at sportsmassage naturligvis ikke er det eneste redskab ved en god restitution. Andre redskaber så som den rigtige kost, god søvn og faktisk også lav fysisk aktivitet er alle med til at gøre din næste cykeltur lige så sjov!

Hvor får man sportsmassage?

Umiddelbart kræver det en uddannet sportsmassør eller autoriseret fysioterapeut for at kunne give sportsmassage. Dette gøres for at sikre, at den person der behandler dig altid har en god faglig og anatomisk viden. I gamle dage var det primært på større klinikker, at dette kunne lade sig gøre. I dag er det dog mere spredt ud, hvilket betyder, at du både kan få sportsmassage i København, uden for storbyerne og endda helt ned til enkeltmandsklinikker.

Inden du beslutter dig for at gå med sportsmassage, så er det vigtigt, at du gør din behandler opmærksom på ting, han bør vide. Har du fx nogle sygdomme der skal tages i betragtning såsom knogleskørhed? Sportsmassage foregår som regel i et lidt højere tempo med lidt kraftigere tryk end ved andre former for massage. Det er derfor også vigtigt, at du gør dig tanker om, om du er okay med, at det kommer til at kunne mærkes i musklerne.

I sidste ende er din behandler kun interesseret i, at du får en god oplevelse. Jo mere info du kan give videre inden behandlingens start desto bedre bliver oplevelsen om regel.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart