Ny eller brugt bil – hvad skal du vælge?

Ny eller brugt bil – hvad skal du vælge? 

Dette indhold er sponsoreret

At købe en bil er på mange måder en af de bedste investeringer du kan gøre dig, samtidig med, at det er en investering som du stort set altid vil miste penge på. På den ene side kan en bil være en uundværlig transportredskab som kan spare dig for meget tid i blandt andet busser og tog, mens en bil på den anden side næsten er garanteret at falde i værdi med årene – altså lige med undtagelse af gamle veteranbiler. At købe en ny bil kan for mange være en stor beslutning, da det er en beslutning som samtidig er bundet op på en potentiel stor udgift. Modsat er købet af en brugt bil ofte noget mere overkommeligt, hvor prisen er lavere, men hvor du samtidig skal være forberedt på, at der kan vente mange ekstraregninger på pludselige reparationer og  vedligeholdelse, som alt sammen render op i længen. Så hvad skal du vælge, ny eller brugt bil? På Bilhandel kan du købe både nye og brugte biler, og vi giver dig hermed nogle gode råd til dit kommende bilkøb i form af fordele og ulemper ved at købe din bil brugt.

Det kan være dyrt at gøre det for billigt

For mange handler det at vælge mellem en ny og brugt bil om, hvorvidt de har råd til at købe en bil fra ny. Et godt husråd lyder dog, at det nemt kan blive dyrt at handle for billigt, og hvad der spares på den korte bane sagtens kan gå hen og rende op i det lange løb. Dette gælder naturligvis også hvad angår biler, hvor du risikerer mange ekstraregninger til mekanikeren, hvis du vælger en af de billigste brugtvogne. Alt afhængig af hvad dit behov til en bil er, er det som oftest derfor en fordel at købe en bil som ny, hvis du har råd til dette. Nyere biler er nemlig først og fremmest dækket af både en garanti og mindst 2 års reklamationsret, hvor nyere biler samtidig vil have færre fejl og mangler end en brugt bil med tusindvis af kilometer i dækkene. Dertil køre en ny bil generelt noget længere på literen end end ældre en af slagsene, hvortil der kan være gode penge at spare på brændstof.

Sikkerhed og komfort i nyere biler

Den teknologiske udvikling taler også til de nyere bilers fordel. Der forskes i bilbranchen intenst for at udvikle bedre, sikrere og mere komfortable biler. Sikker, komfort og bilernes ekstraudstyr variere naturligvis meget fra model til model, men oftest er de nyere biler udstyret så de er både sikre og mere komfortable at køre i.

Køb bilen brugt og tab et mindre på købsprisen

Som udgangspunkt siger man, at prisen på en bil falder med cirka 10% om året grundet slitage, markedets udvikling samt skrammer. Dette gælder uanset om du køber en ny eller brugt bil, hvor tabet dog er noget mindre på en bil 30.000 kroner frem for en ny som har kostet dig 300.000. Forskellen på de to scenarier er altså en difference på hele 27.000 kroner det første år alene, hvilket for mange kan virke voldsomt – også selvom der i den brugte bil vil være flere besøg på autoværksteder. Er bilen i nogenlunde god stand efter et par år i dit varetægt, kan de fleste biler og sælges videre med en langt lavere tab end på en ny bil.

En brugt bil er god som arbejdsbil

Køber du en bil fra ny, vil mange opleve en ekstrem forsigtighed, hver gang bilen skal parkeres, fragte affald på genbrugspladsen eller indvendigt hvor alt skal pudses og plejes for at undgå slitage. Køber du en brugt bil, vil slitage, ridser og skrammer fra den tidligere ejer dog være uundgåeligt, og du skal derfor ikke i samme omfang bekymre dig om, hvorvidt bilen får en mindre skramme eller om der ligger chips og brødkrummer på instrumentbrættet. En brugt bil er derfor ofte velegnet som arbejdsbil, samt et godt valg hvis du bor på landet og ofte kører på små stenede grusveje, hvor bilens undervogn godt kan få nogle få skrammer. Køber du bilen brugt gennem private, kan du også ofte være heldig, at den tidligere ejer giver dig ekstra udstyr med gratis, eller til en lav pris sammenlignet med, hvis udstyret skulle købes ved siden af.

Lavere afgifter på nyere biler gør prisforskellene mindre

Flere sænkelser i blandt andet de grønne afgifter på nyere og mere klimavenlige biler, har medført at prisforskellene på en ny og brugt bil er blevet mindre. Husk derfor at overveje alle muligheder inden du køber en bil, for at sikre dig, at valget af bil matcher dine behov for pris,  komfort, potentiel mulighed for videresalg men som samtidig tager højder for udgifter og ændringer på bilens værdi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart