Gode råd til din næste bil- og cykelferie

Gode råd til din næste bil- og cykelferie 

Dette indhold er sponsoreret 

Har du overvejet at din næste ferie skal foregå på cyklen? Eller skal det måske være en kombination af at cykle og køre i bil? Når man overvejer en cykelferie, er det vigtigt at nævne, at det ikke behøver at være en ferie der udelukkende foregår på cyklen. Du kan sagtens tage bilen med, og placere cyklen på en cykelholder. Det kræver dog, at du for det første har en bil, og at denne for det andet kan bære en cykelholder. Hvis du ikke har en bil, men altid har drømt om at skulle på bilferie, og samtidig også have cyklen med, kan du undersøge hvad brugte biler koster, og på den måde spare penge. Her er det vigtigt at nævne, at du bør tjekke om bilen er gældfri, så du ikke ender i yderlige omkostninger.  Dette kan du tjekke i Bilbogen, hvilket du kan gøre ved at indtaste nummerpladen eller registreringsnummeret på hjemmesiden her:  https://www.tjekbil.dk/bilbogen. Når du har fundet den rette bil, eller allerede har en bil og er i tvivl om hvorvidt du kan have cyklen med på din næste ferie, så er der et par gode råd du med fordel kan følge. 

Find den rigtige cykelholder 

Det fleste mener, at man kun kan have cyklen med på tur, hvis man har et anhængertræk eller at cyklerne kan spændes på bilens tag. Til begge dele er der brug for en cykelholder. Man kan dog også få forskellige cykelholdere, der ikke kræver at kunne blive spændt fast på taget eller på anhængertrækket. Der findes mange forskellige modeller, der netop passer til din bil. Eksempelvis findes der også cykelholdere, som kan spændes fast på bilens bagklap. Du kan få cykelholdere der kun kan have en cykel med, eller en der kan have op til fire med. Også prisklassen kan variere. Eksempelvis er de kvalitetsbedste cykelholdere fra Thule, der kan koste op til flere tusinde kroner. Udvalget er dermed stort, og du kan vælge helt efter dine behov. Hvis du for eksempel er en rigtig cykelmyg, og altid vil have cyklen med på tur og ikke kun til en enkelt ferie, kan en cykelholder af bedre kvalitet være en god investering. Specielt cykelholdere til anhængertræk kan findes til rigtige skarpe priser, og fungerer typisk også som de skal. Uanset hvad du vælger, er en cykelholder det vigtigste udstyr du bør anskaffe dig, hvis du vil på bil- og cykelferie. 

Bil- og cykelparkering  

Når turen begynder, kan det være en stor fordel at planlægge på forhånd. At have en cykel med på ferie, kan ligesom en bil være en hæmning for spontaniteten. Med biler er det ofte parkeringen der forårsager komplikationer. Derfor kan det være en fordel at planlægge turen således, at hoteller og overnatningssteder er booket på forhånd. På den måde kan man også booke steder, der tilbyder gratis eller generelt bare parkering. I større byer kan det specielt være svært at finde parkeringspladser, der ikke koster en helt formue. Også cyklen bør med fordel kunne stilles et sikkert sted – specielt i større byer, hvor der er mange mennesker, og større risiko for, at cyklerne bliver stjålet. Sørg dog også altid for at have en godt lås med. Hvis overnatningsstedet nu har en parkeringskælder eller lignende, anbefales det, at du spørger om cyklerne kan få en lille plads dernede. 

Tjek ruter 

Ligesom planlægning af overnatning, er et godt råd også at planlægge hvilken rute der skal køres. Når i også vil have noget ud af cyklerne, bør der planlægges således, at ruten forløber sig ved steder, hvor der også er gode cykelruter. Det kan være en fordel at lave en afstemning om, hvor meget der skal cykles på turen og hvor meget der skal køres i bil. Hvis i hovedsageligt gerne vil cykle, men gerne vil cykle i forskellige områder, kan bilen for eksempel udelukkende bruges til transporten mellem områderne. Eksempelvis kan i stille bilen et sted og cykle afsted i to til tre dage, hvis området er velegnet til det. Der findes rigtig mange smukke ruter i Danmark, som man nemt kan tage på få dage. Hvis man dog gerne vil på en længere ferie, byder de sydlige lande også mange muligheder. Eksempelvis findes der mange pæne cykelruter i Tyskland eller Østrig, der går langs de mange flode, som landende byder på. 

Forventningsafstemning 

Et godt råd er at lave en forventningsafstemningen inden ferien begynder. Hvis ferien primært skal foregå på cykel,  er det vigtigt at i er forberedte. Eksempelvis kan det kræve, at i køber noget rigtigt cykeltøj- og udstyr, da man hurtigt kan blive øm eller irriteret hvis noget nager eller sidder forkert. En anden ting man bør være opmærksom på, er vejret. Hvis ferien skal foregå i Danmark, i de andre skandinaviske lande eller Nordtyskland, kan man risikere regnvejr – selv om sommeren. Hvis vejrudsigten altså ikke ser speciel god ud, kan man eventuel have en plan B klar, hvor man i stedet benytter sig af bilen og finder på andre aktiviteter.    

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart