Disse forsikringer bør du huske

Disse forsikringer bør du huske

Bevæger du dig ud i trafikken, med din cykel på en cykelanhænger, er det vigtigt du har spændt den korrekt og godt fast. For det første, kan cyklen falde af din bil. Det kan både ødelægge din egen cykel samt ramme eventuelle andre personer, biler, cyklister eller andet bag dig.

Forsikringsselskaber får rigtig mange meldte skader for cykler, der falder af deres bil på anhængeren. Uanset om den er monteret på anhængertrækket, taget, bagsmækken eller andet.

Find den bedste cykelanhænger her:

  • Cykelholder til bagklap
  • Cykelholder til tag
  • Cykelholder til anhængertræk
  • Cykelholder til 2 eller flere cykler

Ulykker og uheld på vejene, er desværre noget der sker, især hvis man glemmer at spænde den godt nok fast til enten bilen eller cykel – eller begge dele. Der er dog tilfælde, hvor dit forsikringsselskab ikke dækker skaderne. Ingen regler uden undtagelser, da visse situationer kan være undtaget i din police. Nærlæs altid din police eller spørg forsikringsselskabet, hvornår den dækker. Ikke-godkendte cykelanhængere

Godkendte cykelanhængere:

  • Atera
  • Thule
  • Buzzrack

Uheld sker, og når ulykken er ude, er det vigtigt med en forsikring. Både til dig, din cykel og til din bil. Men især også overfor andre mennesker eller kæledyr, du måske rammer under uheldet. Som minimum skal du have den lovpligtige ansvarsforsikring.

Læs mere om forsikringer og få gode råd til valg af forsikring hos den gratis forbrugertjeneste Collatio.dk.

Lovpligtige forsikringer du skal have

I Danmark har staten vedtaget ved lov, at der er nogle forsikringer, du som borger i Danmark SKAL have i bestemte tilfælde. Reglen er lavet for din egen skyld, da du uden en forsikring, personligt kan hæfte for en stor regning.

Forsikringen dækker i det omfang, at alt skade forårsaget i trafikken grundet din kørsel i din bil, ikke skal betales af egen lomme. Den lovpligtige forsikring hedder en ansvarsforsikring, som du kan læse mere om på Collatio.dk, der er en oversigt og forbrugerguide, der hjælper dig til at spare penge i hverdagen. Den sammenligner alle typiske private udgifter såsom:

  • Forsikringer
  • Streamingtjenester
  • Bredbånd & Fibernet
  • Strøm og elregninger
  • Mobilabonnementer mv.

Er du ude for et uheld, som du uden skyld forsager med din bil under kørsel, der påfører alvorlig personskade eller i værste tilfælde døden, så skal du betale en erstatning til en tilskadekommen eller de pårørende. Vi taler her om beløb fra 1.000.000 kroner til flere millioner med en livsforsikring, der vil ruinere de flestes økonomi uden en lovpligtig ansvarsforsikring.

Vigtige forsikringer til cykel og bil

Er du også en landevejsrytter, der elsker at suse afsted langs kantsten og vejgrøfter? Så har du formentligt også en ikke helt billig cykel, som klarer de blod, sved og tårer du lægger i pedalerne. De bedste racercykler, koster op mod flere 100.000 kroner, men en god racercykel til os almindelige cykelentusiaster, koster nemt fra 15.000 kroner og op.

Det er altid virkelig ærgerligt, at få stjålet sin dyre cykel. Heldigvis er din cykel som regel forsikret, hvis du har en indboforsikring, for indboforsikringen dækker nemlig skader og tyveri af dine ting – og her er din cykel også dækket ind. Din bilforsikring med kasko dækker kun bilen og ikke din cykel.

Du kan kun tegne en udvidet cykelforsikring til en dyr racercykel eller mountainbike gennem din indboforsikring, da det er et tillæg hertil, ligesom en udvidet elektronikdækning til de meget dyre iPhones, tablets eller TV’et.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Shopping cart